Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 1 400 Ft
1 900 Ft
2 400 Ft
2 900 Ft

Helyre szóló jegyárak
Időpont: 2015. augusztus 19., szerda (20:00)
(Esőhelyszín: Kölcsey Központ)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 19:00

Berecz András mesemondó estje

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által kapott előrejelzés alapján Berecz András mesemondó estje a Kölcsey Központ Báltermében kezdődik, este 8 órától! Jegyvisszaváltásra lehetőség nincs!

A közönség megértését köszönjük, a produkciókhoz jó szórakozást kívánunk!

A Kossuth-díjas Berecz András úgy tartja, hogy a mesemondó hivatása új életet lehelni a régi mesékbe, hogy a ma embere is értse meg az öregek nyelvét, a maga boldogulására használja a régiek bölcsességét, becsülje a rá hagyott örökséget.

„Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai.” (Berecz András)

"Hogyan áll a televízióval? Manapság, amikor a magyar ember kirívóan sok időt tölt el a képernyő előtt, azt mondják: a televízió nem kedvez az olyasfajta műveltségnek, amelyet Ön is közvetít. Viszont ugyanez a televízió segít sokakhoz eljuttatni a Berecz-meséket… - Megkerülhetetlen, gigászi hatalomnak tartom. Azzal együtt nincs, és nem is lesz tévém." (forrás: Hajdú-bihari Napló, Fábián György 2011.)