Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 3 600 Ft,
4 500 Ft

Helyre szóló jegyárak
Időpont: 2014. június 15., vasárnap (20:30)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 20:00

Nagyerdei mesék – Megnyitó gálaest

Várjuk Önöket a megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpad átadása alkalmából szervezett megnyitó gálaestre!

„Nagyerdei mesék” – Megnyitó gálaest
Időpont: 2014. június 15. 20.30 (kapunyitás 20.00)
Bejárat: a Debreceni Egyetemnél és a Klinikáknál lévő villamosmegállók között a parkoló oldalában.

Ízelítő a gálaest programjából:
  • A csitári hegyek alatt – részletek Kodály Zoltán műveiből Bódi Mariann és Balczó Péter operaénekesek, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola Szimfonikus Zenekara, a Csokonai Nemzeti Színház Kórusa, a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar és a Debreceni Népi Együttes közreműködésében
  • Légy jó mindhalálig – részletek a musicalből az Ady Endre Gimnázium diákjai és a Csokonai Nemzeti Színház művészeinek előadásában
  • Mindhalálig mellettem – szerelemes dallamok Zsédától
  • Messze a Nagyerdő – részletek Lehár Ferenc és Kálmán Imre operettjeiből Kállai Bori és Fonyó Barbara előadásában
  • Ábrándos szép napok – örökzöld Dolly Roll-slágerek
  • Magyar Attila, Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert zenés színházi beugrója
  • „Vasárnap esti láz” – Szinetár Dóra és Angyal András produkciója a Valcer Táncstúdióval
A gálaest házigazdái: Varga Klára és Mészáros Tibor

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad évtizedeken keresztül nyújtott generációknak élményt különböző programok kavalkádjával, legyen az tartalmas és komoly, vagy vicces és könnyed este. A zene, a tánc, a színház talált otthonra a lombos fák alatt, ahol hol a Székelyfonó ritmusára csapkodták a karjukon a szúnyogokat a nézők, hol pedig a West Side Story érzelmes dallamára pihentették szemeiket az urak előttük ülő hölgyek tarkóján.

Ki tudja, hányszor csendült fel az „Akácos út” a nagyerdei tölgyfák alatt, és hányan iratkoztak be másnap tánctanfolyamra a fülöp-szigeteki, tahiti- vagy éppen török táncegyüttesek műsorát látva, hányan kopogtak és tapsoltak hazafelé menet a spanyol flamenco hatása alatt.

Remek nyár esti kikapcsolódást jelentettek a Csokonai Színház előadásai, valamint a különböző színházi társulatok vendégjátékai is.

A Színpad aranykora a nyolcvanas évekre esett, ahol egymást követték a korszak legjobb zenészei, a pop és rock nagykövetei. Aki részese lehetett egy nagyerdei Edda, R-GO vagy Deák Bill koncertnek, az örökre elrakott magának valamit a nyolcvanas évekből.

A Nagyerdő mindenkié, és ugyanígy érezhették magukénak a debreceniek a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot is, hiszen itt mindig mindenki talált az ízlésének, hangulatának, érdeklődésének megfelelő programot.

Ezt a hangulatot szeretnénk most megidézni a Színpad újbóli megnyitásának alkalmából egy olyan gálaműsorral, amelyben neves előadókat láthatnak a nézők, különböző műfajok között kalandozva. Nem titkolt szándékunk volt olyan művészek meghívása is, akiknek debreceni kötődése miatt saját emlékük és élményük is lehet a régi Szabadtéri Színpadról.

A gálaműsorban fellép Debrecen örökös dívája, Kállai Bori, lányával, Fonyó Barbarával, az operaénekes Balczó Péter, és Magyar Attila színész. Részletet hallhatunk a Székelyfonóból, valamint a Csokonai Nemzeti Színház és az Ady Endre Gimnázium diákjainak előadásában a Légy jó mindhalálig musicalből. Fellép a Debreceni Népi Együttes és a Valcer Táncstúdió is.
Vendégünk lesz Szinetár Dóra és Angyal András, Zséda, és nem utolsó sorban a Dolly Roll, akik segítenek megidézni a Nagyerdei Szabadtéri Színpad nagy korszakát.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad szeretne újra szerves részévé válni a debreceniek életének, szólni régi és új közönséghez, színes programokon és különböző műfajokon keresztül. Mert egy nyár esti nagyerdei élmény mindig többet fog jelenteni egy átlagos előadásnál, hiszen itt lehet a holdfényes erdőben andalogni, a zenészeknek itt-ott besegítő békákat hallgatni, otthon hagyott kardigánért sóhajtozni, balzsamos erdei levegőt szippantani és netalán szerelemre találni.

Találkozzunk újra a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon!

Jegyárak: 3.600 Ft, 4.500 Ft
Jegyek kaphatók: Kölcsey Központ, Apolló mozi, Főnix Csarnok, Tourinform, Interticket hálózat