Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: ingyenes
Időpont: 2018. október 5., péntek (14:20)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 14:20

Poptörténeti emlékpont avatás

Októberben az országos poptörténeti tanösvény állomásává válik a Nagyerdei Szabadtéri Színpad is!

A Nemzeti Kulturális Alap 2018. szeptember 23. és október 17. között rendezi meg 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozatát, amellyel fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. A Hangfoglaló Program az NKA részeként működik, és a hazai könnyűzene segítését tűzte ki célul. Az egyik legfontosabb kezdeményezésük az úgynevezett poptörténeti tanösvény kialakítása. Az első emlékpontot 2015-ben avatták a Várkert Bazárban, ezt számos más, a magyar könnyűzene ikonikus koncerthelyszínei előtt tisztelgő emléktábla követte.

A következő emléktábla Debrecenbe, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadhoz kerül. Játszott itt a helyi Mercur, a Rivers, a Red Devils, a Lux, és a Vörös Kakas, de a Hobo Blues Band és a P. Mobil is megfordult itt. A Hazudós Zenekarok Fesztiválján pedig a Nyers, a Pál Utcai Fiúk, a Kispál és a Borz és a Tankcsapda koncertezett. Az ezredfordulón bezárt színpad a felújítást követően, 2014 nyarán ismét megnyitotta kapuit.

Az avatón beszédet mond Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának vezetője. Közreműködnek a Rocksuli Debrecen tanárai és diákjai.