Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Esőszabályzat

A szabadtéri rendezvényekre vonatkozó szabályzat
Amennyiben az adott rendezvénynek van kijelölt esőnapja és esőhelyszíne, a megvásárolt jegy visszaváltása nem lehetséges. Megvásárolt jegy csak abban az esetben váltható vissza, amennyiben a rendezvény Társaságunk által lemondásra kerül, illetve amennyiben a rendezvényt kedvezőtlen időjárás miatt a kitűzött esőnapon vagy esőhelyszínen sem lehet megtartani. A kertmozi esetében az előadást a kedvezőtlen időjárás ellenére is megtartjuk.

A szabadtéri rendezvényekre vonatkozó szabályzat eső esetén

• A debreceni szabadtéri rendezvények nézőinek túlnyomó többsége évről évre a kedvezőtlen időjárás kockázatára felkészülve érkezik a helyszínre. Ennélfogva Társaságunk szándéka, hogy még kétséges időjárási viszonyok között is megkezdje, illetve folytassa az adott szabadtéri rendezvényt. Mivel a Nagyerdei Szabadtéri Színpad nézőtere fedetlen, javasoljuk, hogy a várható kedvezőtlen időjárásra való tekintettel hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a rendezvény alatt esernyő nem használható, mivel az gátolja a nézők színpadra való akadálymentes rálátását. Kérjük, várható kedvezőtlen időjárás esetén esőköpennyel készüljenek. Esőponcsók korlátozott számban a helyszínen is vásárolhatók.

ELŐZETES IDŐJÁRÁSI TÁJÉKOZTATÁS: Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény elmaradásáról Társaságunk legkésőbb a rendezvény napján 15.00 óráig a www.nagyerdeiszabadteri.hu honlapon közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy Társaságunk a rendezvény megtartására készül. Társaságunk fenntartja a jogot, hogy a rendezvényt SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK ESETÉN ELŐZETESEN BÁRMIKOR, KÖZVETLENÜL AZ ELŐADÁS MEGKEZDÉSE ELŐTT, ILLETVE AKÁR a helyszínen is lemondja.

• HELYSZÍNI KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS ESETÉN:
a) Szünet nélkül játszott rendezvény esetén: a rendezvény megtartottnak tekintendő, amennyiben a rendezvény teljes időtartamának fele lejátszásra került.

b) Kétrészes rendezvény első része utáni kedvezőtlen időjárás esetén: amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt a rendezvény az első rész után félbeszakad, a rendezvény megtartottnak tekintendő.

c) ESŐNAPPAL RENDELKEZŐ, EGYRÉSZES RENDEZVÉNY kezdetekor, illetve első fele alatt jelentkező kedvezőtlen időjárás esetén: műszaki, technikai akadályok, valamint kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény megkezdésével – illetve a megszakított első rész folytatásával – júliusi rendezvények esetében legkésőbb 22.00 óráig (21 órai kezdés esetén 22.30 óráig), az augusztusi és szeptemberi rendezvények esetében 21.30 óráig várunk. Ennélfogva arról, hogy az adott rendezvény megtartásra kerül-e a rendezvény napján, a helyszínen dönt a Társaság igazgatósága. Amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt a rendezvény annak első felét megelőzően szakad félbe és a rendezvény nem kerül megtartásra, a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja és helyszíne a www.nagyerdeiszabadteri.hu weblapon olvasható. Társaságunk fenntartja a jogot, hogy a rendezvényt – tartósan kedvezőtlen időjárás esetén – a kijelölt esőnapon más, fedett debreceni helyszínen tartsa meg. Esőnapra tolódott rendezvény esetén jegyvisszaváltásra abban az esetben van csupán lehetőség, amennyiben a rendezvény a kijelölt esőnapon sem került megtartásra. Ebben az esetben a megváltott jegyek az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők (jegyek becserélésére kizárólag a Kölcsey Központ jegypénztárában váltott jegyek esetében van lehetőség). A határidőn túli visszaváltásra a jegypénztárnak nincs lehetősége. A visszaváltásra a helyszíni pénztár, vagy más, ezen rendezvény jegyeinek árusításával foglalkozó pénztár nem kötelezhető. Az elmaradt rendezvény napján a jegyek helyszíni visszaváltására nincs lehetőség!

d) ESŐNAPPAL NEM RENDELKEZŐ, EGYRÉSZES RENDEZVÉNY első részének kezdetekor, illetve első része alatt jelentkező kedvezőtlen időjárás esetén: műszaki, technikai akadályok, valamint kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény megkezdésével – illetve a megszakított első rész folytatásával – júliusi rendezvények esetében legkésőbb 22.00 óráig (21 órai kezdés esetén 22.30 óráig), az augusztusi és szeptemberi rendezvények esetében 21.30 óráig (18.00 órai kezdés esetén 19.30 óráig, 19.30 órai esetén 21.00 óráig) várunk. Ennélfogva arról, hogy az adott rendezvény megtartása kerül-e, a rendezvény napján, a helyszínen dönt a Társaság igazgatósága. Amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt a rendezvény az első rész végét megelőzően szakad félbe és a rendezvény nem kerül megtartásra, a rendezvényre szóló jegyek az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők (jegyek becserélésére kizárólag a Kölcsey Központ jegypénztárában váltott jegyek esetében van lehetőség). A határidőn túli visszaváltásra a jegypénztárnak nincs lehetősége. A visszaváltásra a helyszíni pénztár, vagy más, ezen rendezvény jegyeinek árusításával foglalkozó pénztár nem kötelezhető. Az elmaradt rendezvény napján a jegyek helyszíni visszaváltására nincs lehetőség!

e) ESŐNAPPAL RENDELKEZŐ, KÉTRÉSZES RENDEZVÉNY első részének kezdetekor, illetve első része alatt jelentkező kedvezőtlen időjárás esetén: műszaki, technikai akadályok, valamint kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény megkezdésével – illetve a megszakított első rész folytatásával – júliusi rendezvények esetében 22.00 óráig (21.00 órai kezdés esetén 22.30 óráig), az augusztusi és szeptemberi rendezvények esetében pedig legkésőbb 21.30 óráig (18.00 órai kezdés esetén 19.30 óráig, 19.30 órai esetén 21.00 óráig) várunk. Ennélfogva arról, hogy az adott rendezvény megtartásra kerül-e a rendezvény napján, a helyszínen dönt a Társaság igazgatósága. Amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt a rendezvény az első rész végét megelőzően szakad félbe és a rendezvény nem kerül megtartásra, a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja és helyszíne a www.nagyerdeiszabadteri.hu weblapon olvasható. Társaságunk fenntartja a jogot, hogy a rendezvényt – tartósan kedvezőtlen időjárás esetén – a kijelölt esőnapon más, fedett debreceni helyszínen tartsa meg. Esőnapra tolódott rendezvény esetén jegyvisszaváltásra abban az esetben van csupán lehetőség, amennyiben a rendezvény a kijelölt esőnapon sem került megtartásra. Ebben az esetben a megváltott jegyek az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők (jegyek becserélésére kizárólag a Kölcsey Központ jegypénztárában váltott jegyek esetében van lehetőség). A határidőn túli visszaváltásra a jegypénztárnak nincs lehetősége. A visszaváltásra a helyszíni pénztár, vagy más, ezen rendezvény jegyeinek árusításával foglalkozó pénztár nem kötelezhető. Az elmaradt rendezvény napján a jegyek helyszíni visszaváltására nincs lehetőség!

f) ESŐNAPPAL NEM RENDELKEZŐ, KÉTRÉSZES RENDEZVÉNY első részének kezdetekor, illetve első része alatt jelentkező kedvezőtlen időjárás esetén: műszaki, technikai akadályok, valamint kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény megkezdésével – illetve a megszakított első rész folytatásával – júliusi rendezvények esetében 22.00 óráig(21.00 órai kezdés esetén 22.30 óráig), az a augusztusi és szeptemberi rendezvények esetében pedig legkésőbb 21.30 óráig (18.00 órai kezdés esetén 19.30 óráig, 19.30 órai esetén 21.00 óráig) várunk. Ennélfogva arról, hogy az adott rendezvény megtartása kerül-e, a rendezvény napján, a helyszínen dönt a Társaság igazgatósága. Amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt a rendezvény az első rész végét megelőzően szakad félbe és a rendezvény nem kerül megtartásra, a rendezvényre szóló jegyek az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők (jegyek becserélésére kizárólag a Kölcsey Központ jegypénztárában váltott jegyek esetében van lehetőség). A határidőn túli visszaváltásra a jegypénztárnak nincs lehetősége. A visszaváltásra a helyszíni pénztár, vagy más, ezen rendezvény jegyeinek árusításával foglalkozó pénztár nem kötelezhető. Az elmaradt rendezvény napján a jegyek helyszíni visszaváltására nincs lehetőség!

g) Nem váltható vissza a megvásárolt jegy, ha a Vásárló a félbeszakadt rendezvényről távozott, ám az az időjárás kedvezőbbre fordultával aznap este, később, megtartásra került.

ESŐNAPON ISMÉTELTEN BEKÖVETKEZŐ, KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS ESETÉN: műszaki, technikai akadályok, valamint kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény megkezdésével – illetve a megszakított első rész folytatásával – az esőnapon is júliusi rendezvények esetében legkésőbb 22.00 óráig, az augusztusi és szeptemberi rendezvények esetében pedig legkésőbb 21.30 óráig várunk. Ha ismételt technikai akadályok, kedvezőtlen időjárás miatt az esőnapon megtartott rendezvény lemondásra kerül, a rendezvényre szóló jegyek az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők. A határidőn túli visszaváltásra a jegypénztárnak nincs lehetősége. A visszaváltásra a helyszíni pénztár, vagy más, ezen rendezvény jegyeinek árusításával foglalkozó pénztár nem kötelezhető. Az elmaradt rendezvény napján a jegyek helyszíni visszaváltására nincs lehetőség!

VIS MAJOR ESETÉN: Amennyiben emberi egészségre súlyos veszélyt jelentő időjárási körülmény, háború, lázadás, terrorcselekmény, sztrájk, baleset, tűz, blokád, árvíz, természeti katasztrófa, súlyos energiaellátási zavar vagy más olyan előre nem látható és elháríthatatlan akadály következményeképpen, amely a Vásárló, illetőleg a Társaság hatókörén kívül esik, valamelyikük nem képes valamilyen szerződéses kötelezettségének eleget tenni, úgy ezen személy nem tartozik felelősséggel semmilyen veszteségért vagy kárért, amely ezen események következtében előállt. Amennyiben utóbbi vis major eshetőségek bármelyike az adott előadás napján bármikor felmerül, a Társaság igazgatósága jogosult az előadást a nap bármely – így akár a 15.00 óra utáni – időszakában is megfelelő indoklás mellett lemondani, melyről a jegyvásárlóknak a www.nagyerdeiszabadteri.hu honlapján keresztül ad tájékoztatást.

Kérjük, jegyét mindenképpen őrizze meg a rendezvény végéig, mivel ez szolgál arra, hogy félbeszakadt rendezvény esetén az annak pótlására kijelölt esőnapon ismét bejöhessen a nézőtérre!

• Felhívjuk tisztelt nézőink figyelmét, hogy a Nagyerdei Szabadtéri Színpad esőhelyszínén, a Kölcsey Központ Nagytermében annak a Szabadtéritől eltérő építészeti adottságaiból fakadóan egymás melletti ülőhelyek nem garantálhatók, és a székek és sorok elrendezése a Szabadtéri Színpadétól eltérhetnek.

• Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvények alábbi időpontokban és/vagy helyszíneken kerülhetnek megrendezésre:

1) 9-TŐL 5-IG – esőnap: 2020. július 20.
2) HOGY SZERET A MÁSIK – esőnap: 2020. július 25.
3) EGY APRÓ KÉRÉS – esőnap: 2020. július 27.
4) A PADLÁS – esőnap: 2020. július 30.
5) HAIR – esőnap: 2020. augusztus 5.
6) A CSIZMADIA, A SZÉLKIRÁLY ÉS A NYÚLPÁSZTOR ESETE – az előadásnak nincs esőnapja/esőhelyszíne
7) PÁRATLAN PÁROS – esőnap: 2020. augusztus 14. [1]
8) LILIOMFI – esőnap: 2020. augusztus 18. [2]
9) EGYÜTT 100 – esőhelyszín: Kölcsey Központ Nagyterem
10) ANNA KARENINA – az előadásnak nincs esőnapja/esőhelyszíne
11) A PADLÁS – esőnap: 2020. augusztus 27.
12) MENOPAUZA – esőnap: 2020. augusztus 31. [3]
13) LEGÉNYBÚCSÚ – esőnap: 2020. szeptember 3. [4]
14) EMBER A FALVÉDŐRŐL – esőhelyszín: Kölcsey Központ, Nagyterem
15) KAKTUSZVIRÁG – esőnap: 2020. szeptember 15.
16) A LIBAPÁSZTORLÁNY – esőnap: 2020. szeptember 26. *[5]


[1] A MADÁCH SZÍNHÁZ BÁRMELY PÁRATLAN PÁROS-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
A jegyek automatikusan az előadás esőnapjára (augusztus 14., 20.00) érvényesek.
A MADÁCH SZÍNHÁZ MINDKÉT PÁRATLAN PÁROS-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
Az augusztus 13-ai elmaradt előadás jegyei automatikusan az előadások esőnapjára (augusztus 14., 20.00) érvényesek.
Az augusztus 12-ei elmaradt előadás jegyei az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők (jegyek becserélésére kizárólag a Kölcsey Központ jegypénztárában váltott jegyek esetében van lehetőség).
A fentiek alapján amennyiben a fenti előadások egyikére váltott jegyet és az elmaradt, kérjük, a pótelőadás megtartásának aktuális részleteiről www.nagyerdeiszabadteri.hu honlapról tájékozódjon.

[2] A MADÁCH SZÍNHÁZ BÁRMELY LILIOMFI-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
A jegyek automatikusan az előadás esőnapjára (augusztus 18., 20.00) érvényesek.
A MADÁCH SZÍNHÁZ MINDKÉT LILIOMFI-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
Az augusztus 17-ei elmaradt előadás jegyei automatikusan az előadások esőnapjára (augusztus 18., 20.00) érvényesek.
Az augusztus 16-ai elmaradt előadás jegyei az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők (jegyek becserélésére kizárólag a Kölcsey Központ jegypénztárában váltott jegyek esetében van lehetőség).
A fentiek alapján amennyiben a fenti előadások egyikére váltott jegyet és az elmaradt, kérjük, a pótelőadás megtartásának aktuális részleteiről www.nagyerdeiszabadteri.hu honlapról tájékozódjon.

[3] A JÁTÉKSZÍN BÁRMELY MENOPAUZA-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
A jegyek automatikusan az előadás esőnapjára (augusztus 31., 20.00) érvényesek.
A JÁTÉKSZÍN MINDKÉT MENOPAUZA-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
Az augusztus 30-ai elmaradt előadás jegyei automatikusan az előadások esőnapjára (augusztus 31., 20.00) érvényesek.
Az augusztus 29-ei elmaradt előadás jegyei az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők (jegyek becserélésére kizárólag a Kölcsey Központ jegypénztárában váltott jegyek esetében van lehetőség).
A fentiek alapján amennyiben a fenti előadások egyikére váltott jegyet és az elmaradt, kérjük, a pótelőadás megtartásának aktuális részleteiről www.nagyerdeiszabadteri.hu honlapról tájékozódjon.

[4] A JÁTÉKSZÍN BÁRMELY LEGÉNYBÚCSÚ-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
A jegyek automatikusan az előadás esőnapjára (szeptember 3., 20.00) érvényesek.
A JÁTÉKSZÍN MINDKÉT LEGÉNYBÚCSÚ-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
A szeptember 2-ai elmaradt előadás jegyei automatikusan az előadások esőnapjára (szeptember 3., 20.00) érvényesek.
A szeptember 1-jei elmaradt előadás jegyei az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők (jegyek becserélésére kizárólag a Kölcsey Központ jegypénztárában váltott jegyek esetében van lehetőség).
A fentiek alapján amennyiben a fenti előadások egyikére váltott jegyet és az elmaradt, kérjük, a pótelőadás megtartásának aktuális részleteiről www.nagyerdeiszabadteri.hu honlapról tájékozódjon.

[5] A NAGYERDEI SZABADTÉRI JÁTÉKOK BÁRMELY A LIBAPÁSZTORLÁNY-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
A jegyek automatikusan az előadás esőnapjára (szeptember 26.,18.00) érvényesek.
A NAGYERDEI SZABADTÉRI JÁTÉKOK KÉT VAGY MINDHÁROM A LIBAPÁSZTORLÁNY-ELŐADÁSÁNAK KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS MIATTI ELMARADÁSA ESETÉN:
Két előadás elmaradása esetén az időben korábbi elmaradt előadás jegyei automatikusan az előadások esőnapjára (szeptember 26., 18.00) érvényesek, a másik elmaradt előadás jegyei az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők.

Mindhárom előadás elmaradása esetén az időben legkorábbi elmaradt előadás jegyei automatikusan az előadások esőnapjára (szeptember 26., 18.00) érvényesek, a másik két elmaradt előadás jegyei az elmaradt rendezvényt követő munkanaptól számított 5 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza, illetve más rendezvényre becserélhetők.
A fentiek alapján amennyiben a fenti előadások egyikére váltott jegyet és az elmaradt, kérjük, a pótelőadás megtartásának aktuális részleteiről www.nagyerdeiszabadteri.hu honlapról tájékozódjon.


A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk.

Jó szórakozást és kellemes, emlékezetes előadásélményt kíván:

Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.