Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Beharangozó sajtótájékoztató

2018. május 1-én megkezdődik a Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei évada, amelynek apropóján egy "kávészünet" idejére sajtóbeszélgetésre hívtuk az érdeklődő újságírókat.

Idén május 1-től még több élményt fog kínálni a Nagyerdei Szabadtéri Játékok - hangsúlyozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője azon a sajtóbeszélgetésen, amelyet március 8-án tartottak a Kölcsey Központ kávézójában. A kulturális szakember azt is elárulta, hogy tavaly nyáron a látogatottság tekintetében sikerült nézőcsúcsot dönteni, az 1017 fős teljes kapacitáshoz képest 809 fő volt az átlagnézőszám. A fokozott érdeklődésből világossá vált, hogy Debrecen és az észak-alföldi régió közönsége a Szabadtéri sokszínű, sok műfaji hangon szóló színházi programkínálatát kedveli és igényli. A korábbi évadokhoz képest 2017-ben rekordmennyiségű teltházas előadást sikerült megtartani az ország 6. legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színházában.

Bálint Albin, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok programfelelőse kiemelte, hogy az idei évadban minden műfajból igyekeztek válogatni, de a rendezőelv változatlan maradt: a legszínvonalasabb és a Szabadtérihez leginkább illő, aktuálisan futó produkciókat hívták meg Debrecenbe. Így idén 14 színházi produkció húsz előadására számíthat a nagyérdemű. Az évad különlegességeiből - a teljesség igénye nélkül - néhányat megnevezett: így Debrecenbe érkezik a Váratlan vendég című krimi, amely a Madách Színházzal évek óta tartó kiemelkedően jó együttműködésnek is köszönhető.
A vígjátéki kínálatból pedig olyan sikerdarabra számíthatnak az érdeklődők, mint például a Csoda korban élünk című fergeteges brit bohózat, ahol főszerepben Schell Judit, Szervét Tibor, Vida Péter és Pindroch Csaba lesz látható.

A sajtóbeszélgetésen az is elhangzott, hogy jövő héttől már lehet jegyeket venni a szabadtéri produkcióira. A nézők visszajelzése alapján idén egy új jegykategóriát is bevezettek, ez az "early bird" típusú jegy, amikor a legkorábban és a legkedvezőbb áron juthatnak hozzá a nézők a belépőkhöz.

Bővebb információ a kedvezményes jegyelővételről itt olvasható.

cki_4491.jpg