Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Belépőjegyével idén is ingyen utazhat!

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei évadjában a színházlátogatók egy kibővült szolgáltatást vehetnek igénybe a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. és a DKV Zrt. megújult együttműködésének köszönhetően.

A megállapodás részleteiről, illetve a Légy jó mindhalálig című musical szimfonikus koncertszínházi ősbemutatójáról két helyszínt egybekötő rendhagyó sajtótájékoztatót tartottunk.

Először a debreceni Nagyállomás előtt lévő villamosmegállóban adtunk tájékoztatást Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója és Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője részvételével. 

A DKV Zrt. és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok jóvoltából 2019-ben a Nagyerdei Szabadtéri Játékok színházi előadásaira és koncertjeire váltott belépőjeggyel rendelkezők térítésmentesen utazhatnak a DKV menetrendszerű járatain (villamos, busz, trolibusz) az adott előadás kezdete előtt 2 órával kezdődően az előadás napján üzemzárásig. Az előadásra való eljutás megkönnyítése érdekében a megjelölt intervallumban több járatot is igénybe vehetnek a nézők, a térítésmentes utazás tehát átszállás esetén is biztosított. Az utazásra való jogosultság igazolásához a belépőjegy járművezetőnek (jegyellenőrzés esetén az ellenőrnek) történő felmutatása szükséges.

Ezt követően a Nagyerdei Szabadtéri Játékokat hirdető 1-es villamossal tovább utaztunk a Kálvin téri megállóig. A villamoson az Ady Endre Gimnázium dráma-tagozatos diákjai, illetve a darab gyermekszereplői a nagyerdei szabadtéri műsorfüzetével ajándékozták meg a menetrend szerinti járat utasait. A sajtótájékoztató a Református Kollégium múzeumában folytatódott.

A képeket Derencsényi István készítetette.