Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Nők és nézők az idegösszeomlás szélén

A női lélek rejtelmeibe enged betekintést a Pedro Almodóvar film feldolgozásából készült „ A nők az idegösszeomlás szélén ” című musical. A latinos ritmusokkal megtűzdelt darabban mindenkinek van valami problémája. Ezeket igyekeznek megoldani 2 és fél órán keresztül, a nézők legnagyobb örömére.

Az előadás elején nem csak a nőket, hanem a nézőközönség egészét is meglegyintette az idegösszeomlás szele. Az égiek ugyanis megtréfálandó az érkező látogatókat, pontosan 20:30-kor – vagyis a meghirdetett kezdésre – hatalmas záport zúdítottak a gyanútlan vendégekre. A szabadtéri színpadi helyszín miatt ez nem volt a legjobb hír. Mindenesetre a szervezők és a nézők segítségével egy fél órás csúszás után végül csak sikerült elkezdeni az előadást.

Az 1980-as évek végén játszódó darabról gyorsan kiderült, hogy egy dél-amerikai sorozat és egy spanyol művészfilm keresztezéséből született. Hiszen a történet rengeteg bonyodalomra, és még kuszább kapcsolati hálóra épül. Néhol egyszerűen követhetetlen, hogy éppen ki kivel van, és miért. És mégis! Ez a sokszínűség adja meg a zenés színmű sava-borsát.

A sokrétűség a színpadképre is rányomta bélyegét. Bár a díszlet nagyon minimál dizájnban lett kialakítva, ez mit sem von le az előadás élvezeti értékéből. Ugyanis rengeteg kis beugró és ajtó volt beépítve, amelyeken a színészek meglepetésszerűen járkáltak ki-be. És ha ehhez hozzávesszük a helyszínváltások megkülönböztetésére szolgáló díszletre vetítéseket, akkor máris egy igen mozgalmas világot láthattunk magunk előtt megelevenedni.

Magyar Barbara írásának folytatását IDE kattintva olvashatják.

cki_32448.jpg