Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 4.900 Ft
4.400 Ft
3.900 Ft
3.400 Ft

Helyre szóló jegyárak. Bérletben is megvásárolható!*
Időpont: 2015. augusztus 11., kedd (20:00)
Az előadás hossza (szünettel együtt): 170 perc
Esőnap: augusztus 13.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 19:30

Bársony Bálint - Lőrinczy Attila | AMERIKAI KOMÉDIA

Szvingjáték két részben a Budapesti Operettszínház előadásábanJanza Kata és Dolhai Attila a La Paz luxushajó fedélzetén érkezik a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra az Artisjus- és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész, Bársony Bálint és zenekara kíséretében!


New Yorkban vagyunk, 1938-ban, a La Paz nevű luxushajó fedélzetén. Egy munkamániás, besavanyodott ifjú üzletasszony (Tony) és egy sármőr kalandor (Frank) viharos találkozásának lehetünk tanúi. A fordulatos történetről csak keveset szeretnénk elárulni, annyit azonban már most kiszivárogtathatunk, hogy a Monte Carlóba tartó tengeri úton különös figurák népesítik be a fedélzetet. Megjelenik például Tony vőlegénye, a degenerált pénzarisztokrata (Albert), egy brutális feleség (Edith), és az asszony terrorja alatt szenvedő rémült kis férfi (Alphonse), a tétova titkár (Benjamin) akinek kétszer is egy tibeti hangtál változtatja meg az életét, vagy épp Tony fékezhetetlen életkedvű anyja (Irene), aki legalább tíz évvel szeretne fiatalabbnak látszani a saját lányánál... Nagy pénzek forognak kockán, és aki csak teheti, labdázik a másik szívével... Mindeközben pedig a luxushajón tombol a szving, a dzsessztörténet máig élő, legfényesebb korszakának vérpezsdítő muzsikája.
A Budapesti Operettszínház új bemutatójának zenéjét – a kornak megfelelő szvinges, dzsesszes dallamokkal és ritmusokkal - az Artisjus- és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész, Bársony Bálint szerezte, aki a produkcióban maga is színpadra lép az általa vezetett zenekar élén. A librettót és a dalszövegeket Lőrinczy Attila írta, a harmincas évek nagy sikerű színpadi szerzőjének, Aszlányi Károlynak azonos című komédiája alapján.

Főbb szerepekben:
Janza Kata,
Dolhai Attila,
Bálint Ádám,
Földes Tamás,
Falusi Mariann,
Felföldi Anikó,
Szabó Dávid

Közreműködik a Budapesti Operettszínház Musical Együttese és
Bársony Bálint és zenekara

Rendező: Réthly Attila


jegyvasar3.jpg