Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Jegyár: 7 900 Ft
7 400 Ft
6 900 Ft
6 400 Ft

Helyre szóló jegyárak.
Időpont: 2016. július 6., szerda (20:30)
Az előadás hossza (szünettel együtt): 175 perc
(Esőnapok: július 8. és 9.)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő
Kapunyitás: 20:00

Kálmán Imre | A CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

Operett két részben a Budapesti Operettszínház előadásábanAz operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján föl ne csendülne - színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban - Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája. S kétségtelen, legtöbbször A Csárdáskirálynő dallamai hangzanak fel, mellyel a zeneszerző kiérdemelte az első helyet kora vezető operett-komponistái között!

Nem véletlenül játszották az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben 533 estén át, majd söpört végig a mű Európán: az I. világháború ellenére azonnal bemutatták Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Oroszországban, Olaszországban, majd Budapesten 1916 novemberében, s végül eljutott egy esztendővel később a New York-i Broadway-re is. Kálmán muzsikájáról itt az angol szövegkönyvet készítő P. G. Wodehouse nyilatkozta: "A Csárdáskirálynő nemcsak e tehetséges magyar ember művei közül emelkedik ki, hanem egyenesen minden idők legjobb zenéje!"

A történet egy reménytelennek látszó szerelemről szól. Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeumcsillagért, de arisztokrata családja ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. A szülők mindent elkövetnek, hogy fiukat visszacsalják Bécsbe, hogy ott a neki megfelelő leányzót, Stázi konteszt válassza élettársául – ezért Vereczky Szilviának, a sanzonettnek New York-i szerződést intéznek. Ám a szerelmesek érdekében szövetkezik a kedves, bolondos Bóni gróf, az orfeum főpincére, Miska és ikertestvére, Alfonz, a Lippert-Weilersheim-ház főkomornyikja, valamint Feri bácsi, Bóni orfeumi barátja. Főképpen ő mozgatja a szálakat: a pár jövőjének érdekében még egykori szerelmét, Edvin édesanyját is hajlandó leleplezni…

A Budapesti Operettszínház előadása a magyar főváros után végigjárta az egész világot. Állva tapsolt a produkciónak Tokió, Róma, München, Amszterdam, Berlin, Maszkat és Tel-Aviv közönsége, Salzburgban, Bukarestben és Prágában pedig koprodukcióban, ugyancsak KERO® rendezésében hódított. A Csárdáskirálynő most Debrecenbe érkezik, hogy ismét lenyűgözze a magyar közönséget!

Szereplők:
Szilvia  Fischl Mónika 
Edvin  Dolhai Attila
Stázi  Szendy Szilvia
Bóni
Kerényi Miklós Máté
Feri bácsi
Földes Tamás
Miska/ Alfonz
Faragó András
Leopold Mária
Marik Péter
Anhilte
Kállay Bori
Schuleteis Arnold 
Bálint Ádám
Rohnsdorf ezredes
Dézsy Szabó Gábor
Kiss
Szegedi Andor

Díszlet: Gyarmathy Ágnes
Jelmez: Füzér Anni
Zenei vezető: Makláry László
Karigazgató: Drucker Péter
Koreográfus asszisztens: Kiss István Róbert
Rendezőasszisztens: Tucker András
Játékmester: Bori Tamás

Koreográfus: Gesler György

Rendező:
KERO®