Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 4.900 Ft
4.400 Ft
3.900 Ft
3.400 Ft

Helyre szóló jegyárak. Bérletben is megvásárolható!*
Időpont: 2015. június 26., péntek (20:30)
Az előadás hossza (szünettel együtt): 140 perc
Esőnap: június 27.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 19:30

Michael Frayn | FÜGGÖNY FEL!

Vígjáték két felvonásban a Centrál Színház előadása
Az év legjobb vígjátékának járó díjat is elnyert, a magyar színpadokról és filmvászonról is jól ismert fergeteges komédia a Centrál Színház előadásában


Michael Frayn riporterből lett drámaírónak akkor jutott az eszébe a Függöny fel! című komédia ötlete, amikor kis híján elaludt egy barátja színdarabján a nézőtéren, és hirtelen arra ébredt rá, hogy a színház mennyivel viccesebb hátulról, a színfalak mögül, mint elölről. Ez 1982-ben történt Londonban, ahol ezt a komédiát egyből az év legjobb vígjátékának választották meg. 1992-ben filmet forgattak belőle, Michael Caine-nel a Rendező szerepében.
A komédia egy színházban játszódik, egy nulla minőségű színdarab turnéra indulás előtti főpróbáján. Az első felvonásban nézőként azt látjuk, amit a szerencsétlen, balfék rendező is, akinek a keze között nemcsak a leharcolt társulata, de a magánélete is széthullik. A második felvonásban ugyanazt látjuk, mint az elsőben, éppen csak a turné utolsó előadásán és hátulról, a kulisszák mögül, ahol aztán végképp minden szereplőről kiderül minden. A színészek közötti személyes konfliktusok a végletekig éleződnek, a kellékek megbokrosodnak, a stressz úrrá lesz mindenkin. A groteszkké vált katasztrófa teljességgel elkerülhetetlen. Az egymásba omlott társulat alig várja, hogy lemenjen végre rájuk a függöny. Mindeközben persze mindenki leesik a székről a röhögéstől.

Szereplők:


82_pokorny.png  Dotty - Mrs. Clackett: Pokorny Lia

161_schmied.png  Lloyd - Rendező: Schmied Zoltán

169_szemenyei.png  Garry - Roger Lillicap: Szemenyei János

88_goston.png  Brooke - Vicki: Ágoston Katalin

170_szilgyi.png  Poppy - Rendezőasszisztens: Szilágyi Csenge

109_cserna.png  Frederick- Philip Brent Sejk: Cserna Antal

105_botos.png  Belinda - Flavia Brent: Botos Éva

178_vri-kovcs.png  Tim - Ügyelő: Vári-Kovács Péter

150_papp.png  Selsdon - Betörő: Papp János

Rendező:
Réthly Attila

„A színészek nem tudják a szöveget, soha senki nem a jó ajtón jön be, a szardínia sosincs a helyén, és mi megnézhetjük mindezt a színfalak mögül. A Centrál Színház vígjátéka mégis – vagy pont ettől – élvezetes.”
(vanyabacsi.blog.hu)

jegyvasar3.jpg