Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 4.900 Ft
4.400 Ft
3.900 Ft
3.400 Ft

Helyre szóló jegyárak. Bérletben is megvásárolható!*
Időpont: 2015. július 11., szombat (20:30)
Az előadás hossza (szünettel együtt): 110 perc
Esőnap: július 12.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 20:00

PÁRIZS ÉJJEL

Újcirkusz-produkció két részben a Recirquel Újcirkusz Társulat előadásábanA magyar Cirque du Soleilként is emlegetett, nemzetközi hírű új cirkusz-társulat a világon először szabadtéren – Debrecenben!


Július 10-én és 11-én a Debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon varázsolja el a nézőket a Párizs Éjjel c. produkciójával a világhír küszöbén álló Recirquel Társulat.

A Művészetek Palotájában bemutatott előadás a ’30-as évekbeli budapesti varieték és kabarék hangulatát idézi, mely inspirációjául a világhírű magyar származású fotóművész, Brassaï párizsi éjszakában készített egyedülálló felvételei, naplói és írásai szolgáltak.

Az artisták korunk valódi szuperhősei - ők azok, akiknek nincsen szüksége semmilyen filmes trükkre ahhoz, hogy legyőzzék a gravitáció kihívásait. A 2012-ben alakult Recirquel Társulat három év alatt a kelet-közép európai újcirkusz első számú képviselője lett. Három egész estés előadásuk a bemutatók óta telt házzal fut a Müpában, az oroszországi, franciaországi és szerbiai turnét ősztől Hollandia, Dél-Amerika és Kanada meghívásai követik. A Cirque du Soleil által világhírűvé vált újcirkusz műfaj a klasszikus artista elemek mellett, a táncművészet és színművészet összetevőit ötvözi.


Alkotók:
író, koreográfus, rendező: Vági Bence
zeneszerző: Sárik Péter
díszlettervező: Csanádi Judit
jelmeztervező: Berzsenyi Kriszta
világítástervező: Kiss Zsolt
társkoreográfus: Zsíros Gábor
artistamester:Ócsai Böbe
szakértő alpinista: Vladár Tamás
rendezőasszisztens: Vodál Anita
díszlettervező asszisztens: Kiss Gabriella
jelmeztervező asszisztens: Muladi Klára
sminkmester:Ipacs Szilvia
fodrász: Marton Ádám

A Recirquel Újcirkusz Társulat tagjai:
Czigány Judit, Egyed Brigitta, Farkas László, Herczeg Richárd, Illés Renátó, Kapitány Olívia, Lakatos Leonetta, Dittmar Laido, Pintér Áron, Veress Zsanett, Wittmann Csilla

Táncosok:
Horváth Zita / Vasas Erika, Zsíros Gábor

Zenészek:
zongora: Sárik Péter
gitár: Pintér Tibor
bőgő: Fonay Tibor
trombita: Pecze Balázs / Subicz Gábor
harmonika: Marosi Zoltán
dobok: Hidász Tamás

Az artisták mellett az est főszereplője a Sárik Péter vezette ötfős zenekar: Sárik sanzonos-dzsesszes alapokon nyugvó zenéje se nem túl sok, se nem túl kevés, a változatos zenei anyag mindvégig tökéletesen illeszkedik a trükkökhöz... Minden értelemben kihívó estét kapunk, ami ugyanakkor minőségi, vérprofi szórakoztatás is egyben.”
(Jászay Tamás, Revizor Online)


jegyvasar3.jpg