Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 3 600 Ft,
4 500 Ft
Helyre szóló jegyárak
Időpont: 2014. júlis 3., csütörtök (20:30)
(Esőnap: július 4.)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 19:30

Topolcsányi Laura: Szellem a spájzban

Kísértetkomédia két részben - a Turay Ida Színház előadása

Valahol a kisváros szélén üresen áll egy ház. Látszólag legalábbis... Mert a falak valójában két öreg szellemet tartanak fogságban: a II. világháborús katonát, akit éppen ebben a házban ért bombatalálat, és az öregasszonyt, aki a ház magányos lakójaként hosszú évekig tűrte a bolondos szellem rendetlenkedését... Most végre ő is átkerül a túlvilágra, de elszakadni éppúgy nem tud a háztól, mint hadviselt szellemtársa... Fergeteges viszonyukban - a bosszantások és féktelen kergetőzések közepette - valami mégis összekovácsolja őket: rabságuk okát csak együtt képesek megfejteni... A házba váratlanul új lakók költöznek, majd egy különös látogató is érkezik, és egyetlen éjszaka alatt a legmélyebb titkok is kibomlanak... A szálak a szellemek és az élők síkján párhuzamosan futnak - olykor alaposan összegabalyodnak, s ez az önmagában is komikus helyzet számtalan félreértésre szolgáltat okot, biztosítva egyúttal a néző számára a könnyfakasztó derűt és a rekeszizmok folyamatos igénybevételét...


Szereplők:
 Öregasszony, 70 éves szellem, 70 éves testben   Pásztor Erzsi 
 Katona, 117 éves szellem, 50 éves testben  Bregyán Péter
 Lajos, az Öregasszony fia  Bozsó József
 Ági, Lajos felesége  Détár Enikő
 Magda, az Öregasszony lánya, vénlány  Nyírő Bea
 Vilmos, a Katona unokája  Nagy Gábor
 Szelleműző, helyi ezoterikus  Topolcsányi Laura

Író: Topolcsányi Laura
Jelmez: Kovács Yvett Alida
Rendezőasszisztens: Szabó Anikó

Rendező: BÖHM GYÖRGY


Kedves Közönségünk!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot körülvevő parkerdő területén 2014. július 18-ig felújítási munkálatok zajlanak. Ebben az időszakban a színpadhoz vezető bejárat kizárólag a Debreceni Nyári Színházi Esték előadásainak időtartama alatt áll nyitva a közönség számára. Kapunyitás az előadások előtt: 19:30-kor.

A helyszíni jegypénztár szintén 19:30-tól üzemel az előadások napjain, belépőjegyeiket elővételben a Kölcsey Központ jegypénztárában vagy online a www.debreceniszabadteri.hu weboldalon keresztül tudják megváltani.

Megértésüket köszönjük, az előadáshoz jó szórakozást kívánunk!