Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 900 Ft
1 400 Ft
1 900 Ft
2 400 Ft

Helyre szóló jegyárak
Időpont: 2015. július 19., vasárnap (20:30)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 19:30

A három tenor

1990 júliusában Rómában legenda született. A felvétel a három ikonikus énekes első nagyszabású koncertjén készült, műsorán a legnagyszerűbb tenor áriákkal.

A Három Tenor (Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras ) 1990-ben Rómában adott, élőben rögzített koncertje minden idők legsikeresebb klasszikus albuma lett.

A koncertet a világhírű római Caracella fürdőben, az 1990-es futball-vb döntőjének előestéjén adta a három világsztár. 100 000 jegyigénylő közül csupán a legszerencsésebb 6 000 juthatott be a hangversenyre, mely eredeti célja szerint adománygyűjtés volt a José Carreras Nemzetközi Leukémia Alapítvány számára, s amely egyben Carreras látványos visszatérése is lett betegsége után.

A műsor remek arányérzékkel összeállított válogatás a legismertebb operaáriák, Broadway-slágerek és népszerű dallamok közül, Zubin Mehta karmester irányítása alatt, a Maggio Musicale Fiorentino, valamint a Teatro dell'Opera di Roma zenekari kíséretével.

Az opera műfaja ezen az éjszakán vált igazán globálissá, olyan hallgatókat is igyekezvén megnyerni, akik számára a komolyzene távoli, nehezen érthető nyelv volt csupán. Az eredeti adás élő közvetítését közel 800 millióan láthatták a világ minden táján, míg a koncertről készült CD több mint 12 millió példányban fogyott el.

Most, szinte napra pontosan 25 év eltelte után, ismét látható a Három Tenor legendás koncertje. A digitálisan felújított kép és újrakevert hang, a technikusok odaadó munkája a garancia arra, hogy ezt a csodálatos koncertet ismét eredeti hangzásában és képi világában élvezhessük a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon felállított LED-falon.


Karmester: Zubin Mehta
A Három Tenor: Luciano Pavarotti | Plácido Domingo | José Carreras

játékidő: 86 perc