Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 0 Ft
egységes jegyár
Időpont: 2014. augusztus 1., péntek (20:00)
2014. augusztus 2., szombat (20:00)
2014. augusztus 3., vasárnap (20:00)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 19:00

Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és Folklór Fesztivál

Az idei versengésen mintegy 20 énekkar méretteti meg magát a világ minden tájáról.

„Ha fiatalok akarunk maradni, mindennap olvassunk egy el egy verset, hallgassunk egy kis zenét, nézzünk meg egy festményt, és amennyiben lehetséges, tegyünk valami jót.” (Johann Wolfgang von Goethe)

Különösen érvényes ez így ötvenen túl, mely tisztes korba a messze földön híres debreceni kórusverseny is lépett. A világ legjobb kórusversenyeinek egyike, elindulni is igazi presztízs rajta, megnyerni pedig egyet jelent a nemzetközi karrierrel! Mégis, az ötödik x után talán sokkal fontosabb, hogy még mindig tud értékeset nyújtani minden lélekben fiatalnak.

Az idei versengésen mintegy 20 énekkar méretteti meg magát a világ minden tájáról. Napközben a Kölcsey Központban zajlanak a versenyek, esténként azonban a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot szállják meg a kórusok, hogy felvillantsanak valamit hazájuk folklór hagyományaiból, Izlandtól Kanadán át Venezueláig. Szabadidejükben az énekesek jótékonysági koncertekkel kedveskednek kórházakban és idős-otthonokban, vasárnap délelőtt pedig a liturgiák menetét színesítik a város templomaiban. Remek muzsikát és komoly izgalmakat ígér a nagydíjas verseny, melyet a Bartók Rádió élőben közvetít, a díjkiosztó és záróünnepség pedig várhatóan nagy mulatságba csap át a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Program:
augusztus 1. 20.00 Folklórfesztivál
augusztus 2. 20.00 Folklórfesztivál
augusztus 3. 20.00 Díjkiosztó és záróünnepség