Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 2 400, 2 900Ft
Helyre szóló jegyárak
Időpont: 2014. augusztus 17., vasárnap (20:00)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő.
Kapunyitás: 19:30

Mesék a világról, virágról

St. Martin koncertje

A világhírű St. Martin első önálló lemeze 1994-ben jelent meg Magyarországon St. Martin 1 címmel, mely Ázsiában is aranylemez lett. Azóta számtalan lemezzel ajándékozta meg a zenekedvelő közönséget, koncertjeivel és lemezeivel pedig a világ bármely részén találkozhatunk.
A megszámlálhatatlan díjjal (a Magyar Rádió eMeRTon díja, az év hangszeres szólistája kategóriában; Aphelandra-díj; Regionális Príma Primissima Díj; Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés; több arany-platina-és gyémántlemez) kitüntetett művész idén augusztus 17-én, a Virágkarnevál idején a St.Martin & Syrinx című lemezzel érkezik Debrecenbe. A művész a következő sorokkal invitálja a nézőket:

„A legnagyobb megtiszteltetés egy előadónak a közönség közvetlen közelében lenni. Láttam már könnyes szeműt, vidámat és lelkendezőt, idősebbet, fiatalt. Véleményeket formálnak, a legfrissebb koncertélményüket beültetve saját, akár meghökkentő, olykor rózsaszín mesevilágukba. Részese lettem életének! Beillesztett az egyik epizódjába, ahol rangos helyet kapva, élete színes galériájában találhatom magam. Mily szép, ahogy pár mondatban közli friss, olykor megsárgult emlékképeit, a múltból előcsalva! Sokszor meghatódva mesél, immáron beleszőve az elhangzott muzsika hozzá kapcsolódó történetét, aktualizálva a hasonlót, lehet gyermekkorából, és persze lehet, akár élete meghatározó pillérpontjait. Jó velük, jó veletek megélni elveszett, vagy talált hangulatfoszlányokat, színezve a kifestőnek készült, előrajzolt mesegrafikát! Már több, mint húsz éve fogom ecsetként hangszerem és hol kontúrokként, néha teljes színpalettát felvonultatva festem bele magam a nagyérdemű életképeibe. Hangoskép szaxofonommal, ecsetformàra markolt kotta fest dúdolni való szólamot, a negyedekből, nyolcadokból, tizenhatodokból és egy-egy cseppnyi csend, amit a pánsíp titokzatos hangja előtt hall a koncertlátogató, lemezhallgató.

Várjanak! Ha hívnak,
várhatok! Ha adhatok!?
Szólamok. . . .
Vár - ral teli rím, falak,
Dallamok! Ha rímalak,
szólamot.
Szóljanak a dallamok,
Daloljanak szólamok,
ADHATOK!”