Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Jegyár: 5.400 Ft
4.900 Ft
4.400 Ft
3.900 Ft

Helyre szóló jegyárak
Időpont: 2017. augusztus 17., csütörtök (20:00)
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, Nagyerdő
(esőhelyszín: Kölcsey Központ)
Kapunyitás: 19:30

Semmi Konferencia

Újszerű színházi elemeket és látványt felvonultató koncertszínház a Kiscsillag zenekarral


A Kiscsillag, az ország legnépszerűbb art-rock zenekara tavaly áprilisban újszerű, színházi elemeket, látványt felvonultató – a zenekar vezetője, Lovasi András meghatározása szerint ’koncertszínház’ – irányba indult el. Az Erkel Színházban debütált darab címe Semmi Konferencia.

Az előadáson a Kiscsillag játssza a zenét, mellettük pedig olyan vendégelőadók lépnek fel, mint Péterfy Bori (Péterfy Bori & LoveBand), Falusi Mariann, Németh Juci, Földes Eszter, Varga Livius (Quimby), Likó Marcell (Vad Fruttik), Busa Pista (Irie Maffia).

A történet központjában egy kisfiú áll, Péter, akinek az édesanyja mindig szomorú. Amikor megkérdezi tőle, hogy mi a baj, ő mindig csak annyit mond: semmi... Ezért elhatározza, hogy szervez egy konferenciát a semmiről, ahol talán megtudja, mi is az a semmi, amitől az anyukája mindig rosszkedvű. Ebben a legjobb barátja segítségét kéri. Ő Jónás, aki a szomszéd parkban egy nagy fa belsejében lakik. A történet tulajdonképpen ennek a három embernek a monológjaiból áll össze mozaikszerűen.

"...anya mindig csak ül a konyhában és néz maga elé némán. Néha reggelig ég a villany és úgy megy el munkába, hogy nem is aludt semmit. ...És ha kérdezem mi a baj, csak annyit mond: - semmi. ...és ha tovább nyaggatom, megint csak annyit mond, hogy semmi és hogy hagyjam és menjek játszani, mert tényleg semmi, semmi, semmi, semmi. És akkor egyik nap eszembe jutott, hogy kéne egy konferencia, konferencia a semmiről. A szomszéd Dobán bácsitól jött az ötlet, akinek tetszett az anyu, úgy hogy gyakran átkopogott hozzánk esténként egy kis konyakkal. Utáltam."


Az előadást Földes Eszter rendezte, a Kiscsillag játssza a zenét, mellettük pedig olyan ismert és elismert vendégelőadók lépnek fel, akik egy-egy izgalmas karakterrel és olyan új dalok előadásával színesítik a Konferenciát, melyek a megjelenő, legújabb Kiscsillag kiadványra fognak felkerülni.

"Mikor dalokat írok, mindig képeket, alakokat látok sürgölődni a dalok körül, de ezeket csak én látom. Amikor az "Idáig tudom a történetet" sorozat elkezdődött 2011-ben, az volt a cél, hogy legyen egy olyan dramaturgiai szál, amire felfűzhetjük az esteken elhangzó dalokat, hogy más is lássa, egy sztori fénytörésében hogyan csilloghatnak. A Semmi Konferencia ennek a történetnek a folytatása, de egy régi terv megvalósulása is, hiszen a történet alapsztorija kb. 10 éve megvan a fejemben, sőt anno dalok is készültek hozzá (Menetszél, Tűkön táncol). A megvalósításban nagy szerepet vállalt a feleségem, Földes Eszter, aki a darab egyik szerzője és rendezője is lett egyben. Fontos mérföldkőnek gondoljuk ezt a Kiscsillag zenekar életében, nagyon izgalmas próbafolyamaton vagyunk túl, reméljük, legalább annyi örömet okozunk vele a közönségnek, mint amennyit nekünk eddig adott." L.A.

Szereplők: Leskovics Gábor - Jónás, Lovasi András - Kisfiú, Péterfy Bori - Anya

A Semmi Konferencia szakértői: Busa Pista, Falusi Mariann, Földes Eszter, Likó Marcell, Németh Juci, Varga Livius

A koncertre vonatkozó esőszabályzatot itt tekintheti meg.