Házirend

Nagyerdei Szabadtéri Színpad

A házirend meghatározza a helyszínen tartózkodó személyek egymás iránti magatartását, valamint előírja az ingatlan rendeltetésszerű használatára, állagának védelmére, megóvására szolgáló követelményeket. Közös érdekünk, hogy a használók biztonságos, kulturált környezetben töltsék idejüket a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A rendbontókkal szemben – figyelmeztetés után – szabálysértési eljárást kezdeményezünk, a károkozókkal szemben kártérítést érvényesítünk.

1. A Csokonai Színház (továbbiakban Rendezvényszervező) által üzemeltetett Nagyerdei Szabadtéri Színpad rendezvények ideje alatt tart nyitva.

2. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon tartott zártkörű programokat meghívott vendégek látogathatják.

3. Belépődíjas rendezvények látogatásának előfeltétele a jegyvásárlás.

4. Az épület biztonsági kamerákkal ellátott őrzéséről Biztonsági Őrség gondoskodik.

5. Az épület területére bármilyen italt, illetve ételt tilos behozni. Kizárólag a helyszínen található vendéglátó helyiségekből vásárolt étel és ital fogyasztható, csak az erre kijelölt helyiségekben, büfékben.

6. Az épülethez tartozó – időszakosan üzemelő – büfében szeszes italt csak 18 éven felüli látogatók fogyaszthatnak.

7. Ittas állapotban a rendezvények látogatása nem megengedett.

8. Dohányozni kizárólag az arra kijelölt dohányzóhelyeken szabad.

9. A rendezvényekről, eseményekről hang- és képfelvételt kizárólag a Rendezvényszervező készíthet. Amennyiben a Rendezvényszervező által készített képfelvételek valamelyikén Ön is láthatóvá válik, ezzel kapcsolatban nem léphet fel követeléssel sem a felvétel készítőivel, sem az azt engedélyezőkkel szemben.

10. A rendezvényekről a látogatók számára kép- és hangfelvétel készítése nem engedélyezett. Amennyiben a látogató a Nagyerdei Szabadtéri Színpad munkatársának felszólítására nem hagy fel az engedély nélküli kép-, illetve hangrögzítésével, a szervezők felszólíthatják a terület elhagyására. Az ilyen indokkal történő eltávolítás miatt a Rendezvényszervező kártérítésre nem kötelezhető.

11. Kérünk mindenkit, hogy mobiltelefonjaikat az előadások idejére kapcsolják ki!

12. A Nagyerdei Szabadtéri Színpad területén 10 éves kor alatti gyermek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat.

13. A Nagyerdei Szabadtéri Színpad előadásait – a kifejezetten gyermekelőadások kivételével – kisiskolás (6 éves) kor alatt nem javasoljuk. Kérjük, vegyék figyelembe a korosztályi ajánlásokat az egyes előadásoknál.

14. A Nagyerdei Szabadtéri Színpad területére közlekedési eszközt (babakocsit, kerékpárt, motorbiciklit, gördeszkát, rollert stb.) behozni tilos. A Nagyerdei park területén hagyott tárgyakért Rendezvényszervező nem vállal felelősséget.

15. Amennyiben a program alatt a részt vevő személy/személyek viselkedésükkel vagy hangoskodásukkal zavarják a többi látogatót, úgy a Rendezvényszervezők felszólíthatják a rendzavarókat a rendezvény elhagyására. Az ilyen indokkal történő eltávolítás miatt a Rendezvényszervező kártérítésre nem kötelezhető.

16. Állatot a Nagyerdei Szabadtéri Színpad teljes területére behozni tilos! Ez alól kizárólag a vakvezető, illetve indokolt esetben speciálisan képzett állatok képzenek kivételt.

17. Az épület állagának megóvása mindannyiunk érdeke, az esetleges rongálások helyreállítására fordított költségeket a károkozóra hárítjuk.

18. A Rendezvényszervezők a műsorváltozás jogát mindenkor fenntartják.

Házirendbe ütköző magatartás miatt feljelentést az épület üzemeltetője, és a sérelmet szenvedett kezdeményezhet, a polgármesteri hivatal szabálysértési előadójánál. Kérjük Tisztelt Látogatóinkat, hogy a Házirend megtartásával segítsék elő a Nagyerdei Szabadtéri Színpad – mindenki megelégedésére szolgáló – működését.