2021-ben az Élményrengeteg ismét kitárja kapuit

2021-ben az Élményrengeteg ismét kitárja kapuit, azzal az egyszerű habár nemes céllal, hogy újra jókedvet és mosolyt csalogasson szeretett közönsége arcára.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2021. június 8-a és szeptember 9-e között az ország legjobb színházi produkcióival, legkeresettebb sztárszínészeivel és zenészeivel szórakoztatja a debreceni nagyérdeműt.

A tavalyi évad egy rendkívüli és viszontagságos évad volt, nem csak számunkra, hanem az egész színésztársadalom számára is. Az évek alatt olyan nagyszerű és lelkes közönséget sikerült összegyűjtenünk itt, a Nagyerdő szívében, akikre mindig számíthattunk. Azt szeretnénk, hogy újra a nevetés, a jókedv és a felejthetetlen élményeké legyen a főszerep a nagyerdei fák alatt.

Az idei színházi programsorozatban 8 vendégtársulat 10 produkciójában, a Csokonai Színház 9 előadásában és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok egy saját, ősbemutatójával együtt – idén mindösszesen 20 színházi előadás lesz látható a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A színházi évad műfaji keresztmetszete: klasszikus és kortárs, illetve magyar és külföldi vígjáték, bohózat, néptáncjáték, misztériumjáték, zenés játék és musical.

Ahogy a fenti programlista is mutatja a Nagyerdei Szabadtéri Színpad az idei évben is számos már-már örök klasszikusnak számító darabbal készül a nagyérdeműnek. Így például: A Pál utcai fiúk, a Csárdáskirálynő, amely minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettje. A Csíksomlyói Passió, mely a bibliai történet 18. századi interpretációja vagy éppen az Óz, a csodák csodája, egy csodálatos történet egy kislányról, mely nem csak egy vidám és humoros történet, hanem felnőtteknek is mély és elgondolkodtató üzenettel szolgál.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad az örök tölgyesek alatt

Vidám és szórakoztató bűnügyi regényben sem lesz hiány, Rejtő Jenő A szőke ciklon című regényének köszönhetően, Szente Vajk rendezésében. De ebbe a kategóriába esik Claude Magnier: Oscar című bohózata is, amelynek filmes változatát éppen 30 évvel ezelőtt mutatták be Sylvester Stallone főszereplésével. A hullámvasútszerű, fordulatokban gazdag előadás sikerét nem csak a kiváló történet, de a remek színészek is garantálják.

Természetesen látványos előadásokban sem lesz hiány a rengetegben, ilyen például a Recirquel Társulat My Land c. produkciója, amely a kortárs táncot és a színházat ötvözve mutatja be az emberiség gyökereit. Különleges előadásnak számít a Házassági leckék középhaladóknak 2. című színdarab, amely igazi sztárparádét kínál a közönség számára, Stohl András, Balsai Móni, Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésében. Ide sorolható még a Lila ákác is, amelyet a nagyváradi Szigligeti Színház hoz el számunkra.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad madártávlatból

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Nagyerdei Színpad deszkáin végre bemutathatjuk a tavaly elmaradt Tűzliliom c. előadásunkat. A hazai közönség első ízben láthatja, amint a Debreceni Népi Együttes misztikus táncával elkalauzol Wass Albert funtineli boszorkányának mesebeli világába. A bűvös táncjáték Nuca, az erdélyi tündér-boszorkány felnőtté válásának és tragikus sorsának történetét meséli el.

Úgy gondoljuk, hogy egy színes és izgalmas évad elé nézünk, abban bízva, hogy a Nagyerdő lesz az a hely, ahol újra egymásra találunk! Várunk Mindenkit szeretettel!

 

További híreink

2021

2021-ben az Élményrengeteg ismét kitárja kapuit, azzal az egyszerű habár nemes céllal, hogy újra jókedvet és mosolyt csalogasson szeretett közönsége arcára. A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2021. június 8-a és szeptember...

Részletek