Ahol újra egymásra találtunk!

2020-ban is felejthetetlen színházi élményekkel gazdagodtunk a Nagyerdei Szabadtéri Játékokon!

Az tavalyi járványhelyzet okozta számos bizonytalanság ellenére a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékok közkedvelt színházi programsorozata a tavalyi évben ismét bebizonyította, hogy az igényes produkciók iránti hatalmas nézői érdeklődést érdemben a mindennapok nehézségei sem tudják lankasztani, melynek köszönhetően a Nagyerdő fái alatt 2020 júliusától egészen szeptember végéig újfent megannyi teltházas bemutatónak és vendégjátéknak tapsolt a debreceni közönség.

Madách Színház – Liliomfi

Vígjáték, bohózat, kabaré, bábjáték, zenés játék, musical, balett, néptáncjáték, táncgála, dumaszínház, szimfonikus koncert, kertmozi: a Nagyerdei Szabadtéri Játékok 26. évada egyszerre könnyed és színpompás repertoárjával hol megrendítő, hol pedig könnyesre kacagtató pillanataival huszonhét estén át közel 17 000 néző számára kínált elsőosztályú kulturális élményeket a Nagyerdő szívében.

Orlai Produkciós Iroda – Nagyerdei Szabadtéri Játékok – Hogy szeret a másik

A 26. évad saját egész estés, közel 150 fős közreműködői gárdával színre állított, léleknemesítő táncszínházi bemutatója (Hercz Vilmos – Törökné Csécs Lenke: Együtt 100), valamint egy, az Orlai Produkciós Irodával közösen létrehozott, kacagtató brit vígjáték-premierje (Alan Ayckbourn: Hogy szeret a másik) mellett a Nagyerdei Szabadtéri deszkáin idén is az egyes előadó-művészeti műfajok élvonalbeli hazai művészei és parádés színházi élmények varázsolhatták el a nagyérdeműt tíz vendégtársulat tizenöt produkciójában.

Nagyerdei Szabadtéri Játékok – Együtt 100

A 2020-as debreceni szabadtéri évad vendégei között üdvözölhettük a Játékszín, a Madách Színház, a Győri Balett, a Móricz Zsigmond Színház, a L’art pour l’art Társulat, az Orlai Produkciós Iroda és a Pannon Várszínház társulatait, emellett pedig a Szabadtéri Színpadon egy-egy előadás erejéig helyi előadó-művészeti szervezetek és intézmények – Csokonai Színház, Vojtina Bábszínház, Debreceni Népi Együttes, Főnix Néptáncegyüttes, Debreceni Majorette Együttes, Valcer Táncstúdió, Debrecen Helyőrségi Zenekar – kiemelkedő produkciói és jubileumi gálaestjei, továbbá az Apolló mozi filmvetítései is új, szabadtéri otthonra leltek.

A Nagyerdei Szabadtéri deszkáit jelenlétükkel 2020-ban is az ország legnépszerűbb alkotói és előadóművészei tisztelték meg, így többek közt Cseke Péter, Csonka András, Debreczeny Csaba, Dolák-Saly Róbert, Göttinger Pál, Gubik Petra, Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Kökényessy Ági, Laár András, Magyar Attila, Nagy Dániel Viktor, Nagy Sándor, Náray Erika, Ötvös András, Pethő Zsolt, Serbán Attila, Szászi Móni, Szávai Viktória, Szente Vajk, Szerednyey Béla, Szulák Andrea, Tóth Enikő, Ullmann Mónika, Vándorfi László, illetve Velekei László is.

Produkciók

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2020. évi színházi programsorozatai egy, illetve két előadásban

 • Móricz Zsigmond Színház – Resnick–Parton: 9-től 5-ig– musical két részben
 • Orlai produkciós iroda – Alan Ayckbourn: Hogy szeret a másik – vígjáték két részben (országos premier)
 • Orlai produkciós iroda – Stefan Vögel: Egy apró kérés – házastársi ping-pong egy részben
 • Csokonai Színház – Presser-Sztevanovity-Horváth: A Padlás – félig mese, félig musical 9-99 éves korig két részben
 • Pannon Várszínház – MacDermot–Rado–Ragni: Hair – musical két részben
 • Vojtina bábszínház – Nagy Orsolya: A csizmadia, a szélkirály és a nyúlpásztor esete – zenés mesejáték egy részben
 • Madách Színház – Ray Cooney: Páratlan páros – komédia két részben
 • Madách Színház – Bolba-Szente: Liliomfi – romantikus zenés komédia két részben
 • Nagyerdei szabadtéri játékok – Hercz-Törökné Csécs: Együtt 100 – ünnepi tánc-pannó egy részben a trianoni békeszerződés 100. évfordulójának alkalmából (ősbemutató)
 • Győr balett – Tolsztoj-Velekei: Anna Karenina – táncjáték két részben
 • Játékszín – Jeanie Linders: Menopauza – musical két részben
 • Játékszín – Szente Vajk: Legénybúcsú – vígjáték két részben
 • L’art Pour L’art TársulatEmber a falvédőről – kabaré egy részben
 • Orlai produkciós iroda – Abe Burrows: Kaktuszvirág – vígjáték két részben
 • Vojtina bábszínház – Kolozsi Angéla: A libapásztorlány – családi mesejáték egy részben

 

Wass Albert – A Nagy Könyv című 2005-ös közvéleménykutatás alapján a 11. legnépszerűbb magyar könyveként is számontartott – A funtineli boszorkány című nagy sikerű regényét a Nagyerdei Szabadtéri Játékok az Örökös Kiváló Együttes címet elnyert Debreceni Népi Együttes vadonatúj táncszínpadi adaptációjában, TŰZLILIOM címmel – a szeptemberre tervezett szabadtéri ősbemutató járványügyi okokból való elmaradása miatt – 2020 novemberében a Kölcsey Központban tűzi műsorra.

Bár a veszélyhelyzet miatt némi időbeli eltolással, ám a Szabadtéri színházszerető közönsége kedvében járva idén már harmadízben nyílt lehetőség a Nagyerdei Szabadtéri Játékok színházi előadásaira egy elővásárlási időszak keretében kedvezményes árú jegyeket is váltani.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2020. évi programjait a központi kormányrendeletek szabadtéri színházakra vonatkozó aktuális szabályainak és előírásainak szigorú és maximális figyelembevételével mutatta be, a helyszínen a kötelezően elvárható higiéniai feltételek megteremtésével (kézfertőtlenítési eszközök rendelkezésre állása, szájmaszk-viselet a személyzeten, stb.), melyek legfőbb célja az 1017 fős Nagyerdei Szabadtéri Színpad látogatói számára a felhőtlen kikapcsolódáshoz elengedhetetlenül szükséges egészségügyi biztonságérzet megteremtése volt.

Nézőinknek ezúton is köszönjük e rendhagyó évad melletti kitartásukat, megtisztelő bizalmukat és figyelmüket – reméljük, hogy 2021-ben is a természet, illetve hasonló szabadtéri színházi élmények együttes, mágikus ölelésében találkozhatunk az Élményrengetegben!

Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

További híreink

videó

A debreceni Nagyerdei Színpad, ahol a Nagyerdő életre kel. Elképzeltük, milyen lenne, ha a nézőtér is megelevenedne. Vajon miről diskurálnának a színházi székek?

Részletek
videó

Tekintse meg évad értékelő pillanatainkat. A 2020-as év összefoglaló videójából kiderül, hogy ebben a nehéz helyzetben is, nagyszerű színészek, különleges darabokkal hozták el a színház varázsát a debreceni szabadtéri színpadra.

Részletek
videó

A debreceni Nagyerdő egy igazán különleges hely. Nappal a tó körüli sétányok és játszóterek nyüzsgésétől hangos, de estére teljesen új szerepbe bújik.

Részletek