Megnyitotta kapuit a Nagyerdei Szabadtéri Színpad

A TBG Productions előadásában érkezett Nikola Tesla – Végtelen energia című nagyszabású, látványos musicallel nyitotta meg a nyári évadot a Nagyerdei Szabadtéri Játékok június 8-án. A nyitónapra szervezett sajtóeseményen ismertette a nyár programját színházunk igazgatója, Gemza Péter, aki elmondta: a színházi programsorozatban hét vendégtársulat nyolc produkciójával és a Csokonai Színház három előadásával együtt idén tizenegy színházi előadás lesz látható a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A nyári évad műfaji keresztmetszete: klasszikus és kortárs, illetve magyar és külföldi vígjáték, musical, zenés képregényszínház, színpadon megelevenedő városnézés és táncjáték.

Papp László, Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy két szűk esztendőt van mögöttünk, részben a pandémia miatt, részben pedig azért, mert a színházaink építés és felújítás alatt vannak. Emiatt a debreceniek és az ide érkezők turisták is ki vannak éhezve a kitűnő színházi előadásokra. „A nyarat már el sem lehet képzelni anélkül, hogy a Nagyerdei Szabadtéri Színpad ne népesülne be, ahol a természet és a kultúra találkozik” – fogalmazott.

A polgármester kiemelte, ez az első év, amikor már nem a Főnix Rendezvényszervező kezében van a Nagyerdei Szabadtéri Játékok lebonyolítása, idén már teljes egészében a Csokonai Színházra bízták a rendezvénysorozat megszervezését.

 

Jegyek a Csokonai Színház Jegypénztárában (Víg Kamaraszínház, 4025 Bajcsy-Zsilinszky u. 1-3., volt Víg Mozi), és a www.jegy.csokonaiszinhaz.hu , applikációként is letölthető oldalon vásárolhatók.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok előadásaira két munkanappal az előadás előtt beválthatók a Csokonai Színház érvényben lévő szabadbérletei, illetve felhasználhatóak a Színház által kibocsátott Ajándékkártyák.

A DKV ingyenes utazást kínál az előadásokra sietőknek, illetve egyes napokon rásegítő járatokat is indít.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok részletes programja itt található.

 

További híreink

2022

Megszámlálhatatlanul sok találmány és felfedezés, olyan lenyűgöző és meghatározó munka, ami évszázadokkal később is jelentős. De vajon mi és ki van mögötte? A zsenialitás mögött meghúzódó embert ismerhette meg az,...

Részletek

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2022. június 8-a és augusztus 23-a között sikeres színházi produkciókkal, országosan ismert színészekkel és zenészekkel szórakoztatja a debreceni közönséget. Igazi nyári felüdülést kínáló vígjátékokkal és zenés...

Részletek
színkritika

Újrafacsart citrom A játék a kastélyban című előadásról   A hajdupress kritikája A bő négy évvel ezelőtti, Naszlady Éva rendezte Játék a kastélyban után idén március 25-én Keszég Lászlónak köszönhetően...

Részletek