Sajtótájékoztató – Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2021

A Csokonai Színház és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. a Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei évadáról, illetve az együttműködés részleteiről május 12-én tartott sajtótájékoztatót a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Tíz társulat húsz előadását láthatja a közönség Debrecenben június 8. és szeptember 9. között az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokon.

Papp László (Fidesz-KDNP), polgármester a városfejlesztés intenzív időszakának nevezte a mostanit, amikor két színházi fejlesztése zajlik Debrecenben: teljesen megújul a Csokonai Színház épülete és javában tart a Latinovits Színház kialakítása is. Amíg elkészülnek ezek a beruházások, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra irányul a figyelem, amely méltó környezetben tudja fogadni a színházlátogatókat – tette hozzá a polgármester.

Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója hozzátette: társulatuk minden korábbinál intenzívebben vesz részt a játékokon, kilenc előadást mutatnak be. Ezek közül kiemelte a Tesztoszteron, A Pál utcai fiúk és a Csárdáskirálynő előadásit, valamint az Óz, a csodák csodája című bemutatójukat.

Bódor Edit, főszervező emlékeztetett arra, hogy tavaly elmaradt a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Csíksomlyói passió bemutatója. Az előadást a közönség augusztus 13-án láthatja Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad május utolsó vasárnapján, gyermeknapon a Vojtina Bábszínház produkciójával nyitja meg kapuit a nagyérdemű előtt.

A sajtótájékoztatón készült fotókat Matey István készítette.

További híreink

Tájékoztató

Kedves Közönségünk! A NAGYERDEI SZABADTÉRI SZÍNPAD előadásaira MÁR NINCS SZÜKSÉG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYRA! Az új kormányrendelet értelmében az ország szabadtéri színházi előadásain sem lesz már szükség védettségi igazolványra. A nyár többi...

Részletek
beszámoló

Gőz Márton most egy kicsit más videóval készült: negyedik videójában azt mutatja meg, hogy a színészek hogyan élték meg az előadásokat.

Részletek

A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet 19/A. § szerinti, az egyes érintett államok Magyarország által elfogadott védettségi igazolásainak mintáit az alábbi linken találják: https://kormany.hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/vedettsegi-igazolasok Ha...

Részletek