Sajtótájékoztató – Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2021

A Csokonai Színház és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. a Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei évadáról, illetve az együttműködés részleteiről május 12-én tartott sajtótájékoztatót a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Tíz társulat húsz előadását láthatja a közönség Debrecenben június 8. és szeptember 9. között az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokon.

Papp László (Fidesz-KDNP), polgármester a városfejlesztés intenzív időszakának nevezte a mostanit, amikor két színházi fejlesztése zajlik Debrecenben: teljesen megújul a Csokonai Színház épülete és javában tart a Latinovits Színház kialakítása is. Amíg elkészülnek ezek a beruházások, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra irányul a figyelem, amely méltó környezetben tudja fogadni a színházlátogatókat – tette hozzá a polgármester.

Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója hozzátette: társulatuk minden korábbinál intenzívebben vesz részt a játékokon, kilenc előadást mutatnak be. Ezek közül kiemelte a Tesztoszteron, A Pál utcai fiúk és a Csárdáskirálynő előadásit, valamint az Óz, a csodák csodája című bemutatójukat.

Bódor Edit, főszervező emlékeztetett arra, hogy tavaly elmaradt a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Csíksomlyói passió bemutatója. Az előadást a közönség augusztus 13-án láthatja Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad május utolsó vasárnapján, gyermeknapon a Vojtina Bábszínház produkciójával nyitja meg kapuit a nagyérdemű előtt.

A sajtótájékoztatón készült fotókat Matey István készítette.

További híreink

videó

Tekintse meg évad értékelő pillanatainkat. A 2020-as év összefoglaló videójából kiderül, hogy ebben a nehéz helyzetben is, nagyszerű színészek, különleges darabokkal hozták el a színház varázsát a debreceni szabadtéri színpadra.

Részletek
színkritika

Újrafacsart citrom A játék a kastélyban című előadásról   A hajdupress kritikája A bő négy évvel ezelőtti, Naszlady Éva rendezte Játék a kastélyban után idén március 25-én Keszég Lászlónak köszönhetően...

Részletek
kritika

Olvass bele A My Land című előadásról A Recirquel Társulat többféleképpen értelmezhető programmal köszönt be a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékokra. Ez természetesen pozitív dolog, ha bevonja a nézőt a cím, az...

Részletek