Sajtótájékoztató – Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2021

A Csokonai Színház és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. a Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei évadáról, illetve az együttműködés részleteiről május 12-én tartott sajtótájékoztatót a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Tíz társulat húsz előadását láthatja a közönség Debrecenben június 8. és szeptember 9. között az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokon.

Papp László (Fidesz-KDNP), polgármester a városfejlesztés intenzív időszakának nevezte a mostanit, amikor két színházi fejlesztése zajlik Debrecenben: teljesen megújul a Csokonai Színház épülete és javában tart a Latinovits Színház kialakítása is. Amíg elkészülnek ezek a beruházások, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra irányul a figyelem, amely méltó környezetben tudja fogadni a színházlátogatókat – tette hozzá a polgármester.

Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója hozzátette: társulatuk minden korábbinál intenzívebben vesz részt a játékokon, kilenc előadást mutatnak be. Ezek közül kiemelte a Tesztoszteron, A Pál utcai fiúk és a Csárdáskirálynő előadásit, valamint az Óz, a csodák csodája című bemutatójukat.

Bódor Edit, főszervező emlékeztetett arra, hogy tavaly elmaradt a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Csíksomlyói passió bemutatója. Az előadást a közönség augusztus 13-án láthatja Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad május utolsó vasárnapján, gyermeknapon a Vojtina Bábszínház produkciójával nyitja meg kapuit a nagyérdemű előtt.

A sajtótájékoztatón készült fotókat Matey István készítette.

További híreink

Tájékoztató

Kedves Közönségünk! A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett Nagyerdei Szabadtéri Színpad 2021. május 30-án újra megnyitja kapuit. Ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy az előadásokon csak az érvényes járványügyi rendelkezések...

Részletek
videó

Tekintse meg évad értékelő pillanatainkat. A 2020-as év összefoglaló videójából kiderül, hogy ebben a nehéz helyzetben is, nagyszerű színészek, különleges darabokkal hozták el a színház varázsát a debreceni szabadtéri színpadra.

Részletek
2021

2021-ben az Élményrengeteg ismét kitárja kapuit, azzal az egyszerű habár nemes céllal, hogy újra jókedvet és mosolyt csalogasson szeretett közönsége arcára. A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2021. június 8-a és szeptember...

Részletek